تغذیه مادر در دوران بارداری علاوه بر حفظ سلامت او، به طور مستقیم بر سلامت نوزاد نیز اثرگذار است. در مجله سلامتی دلتا مطلب مواد مغذی مورد نیاز و خوراکی‌هایی که از طریق آن می‌توان نیاز بدن را در این دوران رفع کرد به شما معرفی خواهیم کرد.
تغذیه در دوران بارداری

متخصصان توصیه می‌کنند ن با مصرف انواع غذاها و نوشیدنی‌های سالم در دوران بارداری، مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و پرورش جنین خود را فراهم کنند. در این مطلب مجله دلتا به شما خواهیم گفت که تغذیه در دوران بارداری چگونه باید باشد.

غذاهایی که باید مصرف شوند

در دوران بارداری هدف از تغذیه، تامین مواد مغذی مورد نیاز مادر و جنین است. ن باردار نسبت به سایر ن به مقدار بیشتری کلسیم، اسید فولیک و آهن در رژیم غذایی خود نیاز دارند، که باید آن را با خوردن مواد غذایی متفاوت تامین کنند. برای رسیدن به این هدف باید ۵ دسته از مواد غذایی نقش پررنگی در رژیم غذایی ن باردار داشته باشد. این ۵ دسته شامل میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌های بدون چربی یا کم‌چربی، غلات کامل و لبنیات است.

خواص گروه سبزیجات

میوه‌ها و سبزیجات

ن باید در دوران بارداری مقدار فراوانی میوه و سبزیجات مصرف کنند. توصیه می‌شود هر روز ۵ تا ۱۰ وعده از میوه‌ها و سبزیجات به مقدار کم مصرف شود.

پروتئین‌های کم‌چربی

ن باردار باید منابع مناسبی را برای تامین پروتئین روزانه خود انتخاب کنند. این منابع می‌تواند شامل گوشت قرمز، گوشت طیور، ماهی، تخم‌مرغ، حبوبات، شیر، پنیر و مغزها باشد.

غلات کامل

این مواد غذایی منبع مناسبی برای تامین انرژی، فیبر، آهن و ویتامین‌های خانواده‌ B است. حداقل نیمی از کربوهیدرات مصرفی ن باردار در روز باید از غلات کامل تامین شود. غلات کامل شامل جودوسر و نان‌های سبوس‌دار است.

لبنیات

مصرف روزانه ۳ تا ۴ وعده لبنیات به ن باردار توصیه می‌شود. فرآورده‌هایی مانند شیر، ماست و پنیرهای کم‌چرب و کم‌نمک گزینه‌های خوبی به شمار می‌روند.

مواد غذایی که مصرف آنها محدودیت دارد

کافئین

مصرف کم‌تر از ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز برای ن باردار بی‌خطر است. به نظر نمی‌آید کافئین منجر به سقط جنین یا تولد زودهنگام نوزاد شود.

ماهی

ماهی منبع مناسبی برای تامین پروتئین ن باردار است. ماهی‌های سالمون و ساردین علاوه بر داشتن پروتئین بالا، حاوی اسیدهای چرب امگا-۳  است که به سلامت قلب کمک می‌کنند.

لبنیات در دوران بارداری

خوراکی‌هایی که نباید مصرف شوند

ماهی‌های محتوی مقادیر بالای جیوه

معمولا ماهیان بزرگ مانند ه‌ماهی و اره‌ماهی مقدار زیادی جیوه دارند و بهتر است ن باردار از خوردن آن‌ها خودداری کنند. جیوه ماده‌ای سمی است که می‌تواند از طریق جفت به بدن جنین برسد و برای رشد مغز، کلیه‌ها و سیستم عصبی جنین خطرناک است.

غذاهای پاستوریزه‌ نشده

خطر دو نوع مسمومیت غذایی در ن باردار بالا است که به وسیله باکتری ایجاد می‌شود و همچنین بروز نوعی عفونت انگلی که می‌تواند منجر به سقط جنین شود. برای جلوگیری از این عارضه ها، ن باردار باید از مصرف شیر غیر پاستوریزه‌ و فرآورده‌های آن خودداری کنند.

عوارض خوردن گوشت گاو در بارداری

گوشت خام

عفونت در ن باردار می‌تواند به جنین آنها منتقل شود. ممکن است این عفونت مشکلاتی از قبیل نابینایی و معلولیت‌های ذهنی برای نوزاد ایجاد کند. توصیه می‌شود مادر از مصرف گوشت خام یا نیم‌پز بپرهیزد. این ممنوعیت شامل ماهی و فرآورده‌های آن مانند سوشی نیز می‌شود.




مجله دلتا ن ,باردار ,مصرف ,جنین ,دوران ,مواد ,ن باردار ,در دوران ,غلات کامل ,دوران بارداری ,مواد غذایی ,برای تامین پروتئینمنبع

برای لاغری شکم چه بخوریم؟

۹ خاصیت کلم بروکلی برای سلامتی

علائم افسردگی در نوجوانان را بشناسید

چگونه چاق شویم؟

خواص پاپ کورن

پیاده روی برای سلامتی

تسکین درد سینوزیت با چند ماده غذایی

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

کاغذ دیواری مارکت 96 مرکز فروش پوستر سه بعدی لاکچری روش شناسی سخنرانـی دینـی درب اتوماتیک , راهبند , درب اتوماتیک شیشه ای آریا سی دی اشعاراهل بیت(ع) تور چند روزه بهترین سایت ثبت شرکت